Khamis, 19 Mei 2011

kisah dahulu kala

aku dgn bangganya menyatakan yg aku nie dulu lujnah surau
(sedikit riak di situ)
lujnah surau nie keje die menjaga dan membersihkan surau..
first jawatan aku dpt kat samura dulu

ade la satu petang yg boleh la dikatakan indah sbb tak hujan
aku dgn beberapa org classmate aku bersihkan surau.
then aku dgn sorg shbt aku nie yg aku panggil lemon (name registered die)
pergi masuk stor kat surau
tetibe ade la seorg hamba Allah nie pergi kunci pintu tuh

sengal tak sengal
aku dgn lemon ape lagi ketuk2 la nak keluar
pastu aku ckp
"takpe2 kite diam jer"
kami pun senyap.
dah la gelap
aku nie dah la lemah lembut lagi penakut

lame la jugak kami dalam keadaan camtu
dlm hati aku
"ni mesti kerja Nyu2"
pastu kami mula menjerit balik sbb takut dgn kegelapan tersebut (bukan gelap sgt pun)
last2, kino yg bukak pintu stor tuh
dia pandang dgn pandangan pelik.

aku keluar je aku selak langsir gi tempat budak laki, aku amek penyapu aku terus jerit
"sape punyer keje nie"
lebih kurang macam mak nenek la
"nyu2 mne?" soalku bertubi2

"eh asal aku pulak?" nyu2 bersuara sambil memasang langsir
tahulah aku ketika itu bukan dia yg pedajalnya mengunci pintu stor itu

sbb die tgh sibuk memasang langsir dgn susah payah

budak lelaki lain sekadar memandang dan mungkin dlm pikiran mereka
"ade chan jadi org gaji nie,cara pegang penyapu dah betul"

what ever~~ nice memory though

satu lagi kisah, nie kisah ustaz kimia la
dia citer pasal anak die.
kononya nak citer la betapa dia nie sygkan anak dia tu la
satu malam nie anak dia selsema
yg mmg teruk gile ar
yg sampai anak dia tak boleh nafas and asyik menangis la
sbb tak selesa

then tahu tak ape ustaz buat?

dia ketak mulut dia kat hidung anak dia
dan sedut sumer hingus anak dia
MasyaAllah~~
ya salam~~~

mmg pengalaman mendengar cerita yg paling aku tak boleh lupe..

2 ulasan:

  1. yg ustad kimia tu geli sikit . haha
    last2 spa yg kunci akk ?

    BalasPadam
  2. sampai skrg tak tau sape orgnya.haha

    BalasPadam