Khamis, 25 November 2010

Benarlah, tempat jatuh lagi dikenang apatah lagi samura..

Thanks to syaza sbb ajak aku g muar.
perjalanan dimulakan dengan cara yg berbeza, aku tak pernah ikut tempat lain kecuali dari bukit jalil atau pudu kalo nak ke muar
kali ni aku ikut seremban nek ktm bersama2 yu lepas tu nek bas gi muar.
aku bersa sgt excited and gembira.dalam perjalanan aku ashik menyanyi lagu samura (padahal aku dah tak ingat liriknya)
sampai jep di bas stop muar aku ingat lagi kata2 Yu. die nak stop di batu pahat

"kau berani tak nak dok sorg2 ni? kau ni dah la kecik+ comel+ cun nanti kalo org culik susah"

aku sekadar diam tak mahu riak.

after turun dari bas aku terus menjamakkan solat zohor and asar. after solat tu aku terserempak dgn nikita.

Tak sangka giler!!

borak2 dgn die. dia tak berubah langsung..

dlm 20 minit camtu Syaza tiba dari bas transnational

kami menelefon nabilah menyuruh dia mengambil kami di situ. Rumah Nabilah sgt besar and wow!
tak tergambar oleh kata2.
aku teringat mak aku pernah ckp
"kawan mimi sumer kaya2 kan? mim jep yg miskin"

aku sekadar mengiyakan kata2 itu

lepas tu kami makan, borak same2. wah! rindunya waktu itu..
malam tu selepas dinner, kami menuju ke arah Samura.
ragu2 boleh masuk ke tak..sbb dah malam
then time dah masuk tu stuck kat guard

Mak Nabilah: boleh masuk tak ni?
Guard: nak jumpe sape ni?
Mak Nabilah : nak jumpe anak..
Aku, Syaza dan Nabilah : (menahan nafas, adakah guard itu akan percaya dgn kata2 mak Nabilah?)
Guard: (seakan2 tak bagi masuk, mukanya kebinggungan)
Ayah Nabilah: (menekan minyak lalu laju drift masuk ke dalam)

kami saling berpandangan.

Nabilah : betul la tu nak jumpe anak, anak saudara.

kami gelak

* camni, kan Kami semua kan dah graduate dari samura, jadi hakikatnya mak Nabilah dah tak de anak kat samura tu, tapi dia still ade anak saudara yg belajar di situ.

sambung2

lepas tu aku dgn syaza jep yg naik dorm, Nabilah nak tidur di rumah

lepas dismabut oleh adek2 budiman 2 yg budiman kami dikejutkan dgn kisah2 yg lawak dan kurang matang..
tapi kami terhibur dgn kisah2 sebegitu

kami tidur lewat malam itu. Aurora mengejutkan aku untk solat subuh..
bgn2 je tgk sumer junior aku dah siap pakai baju skola and ade yg bace Al-Quran.. kalo nak bandingan dgn aku..hampeh boleh tak..aku solute ar dgn dorg.. harap2 lepas ni dorg teruskan la dgn kerajinan cm tu..
"it felt so much Samura being there"
its like no other.
after solat aku sambung tido sampai kol 8.
after tu aku dgn syaza g skola jumpe cikgu. Cikgu yg berjasa takkan ku lupa
best2! rase seronok sgt..

Ustaz kimia: dalam bnyk2 murid saya awak sorg je yg dtg sini balik pakai baju kurung
aku: biase le, perepmpuan melayu terakhir
Ustaz kima: (seakan-akan terserdak)
*bunyi telefon, aku tak ingat ape ringging tone die*
Ustaz kima: saya kena angkat panggilan ni, kawan lame ni
aku: (dengn muka yg masam) *dalam hati* sanggup ustaz pilih phone daripada aku

lepas tu ade kisah aku, nabilah dgn syaza nak g tgk wyg tapi mak nabilah tak bg
tapi kiorg g jugak.. skali citer Harry potter takde pun
susah payah carik teksi..
alhamdulillah dapat balik samura

pastu mak nabilah dah janji tannak gtau ayah nabilah takut dimarahi..
after sesi bergambar dgn junior kami pun pulang dgn hati yg berat
"lepas ni ape maknenya kita nak lwat samura? junior kita dah graduate.."
semua cm terdiam time tuh..

time nak pulang nak g stesyen bas aku lak terlepas (ayah nabilah memandu)
" tadi tambang teksi murah jugak kan?"
pastu baru aku ingat ayah nabilah kan tak tau yg kitorg nak g tgk wyg tadi.

pastu naek bas aku pulang ke rumah..

2 ulasan:

  1. yeaaahhhhh!!!!!

    BalasPadam
  2. oh,jumpe nikita cullen upenye..hehe..aku ta paham ah citer last ko

    BalasPadam